sobota, 28 kwietnia 2012

Przepis na ciastka czekoladowe

składniki:
-200g białej czekolady
-350g gorzkiej czekolady
-220g masła
-3 jajka
-220g cukru trzcinowego
-80g mąki pszennej
-3łyżki lejącego się miodu
-1łyżeczka proszku do pieczenia
-0,5łyżeczki soli

przygotowanie:
Posmaruj 20g masła kwadratową blaszkę do ciasta.
Pokrój drobno 200g białej czekolady.Następnie nad rondelkiem z wrzącą wodą połóż miskę średniej wielkości z 350g gorzkiej czekolady oraz 200g masła.Ostudź masę.
Następnie w oddzielnej misce mieszaj drewnianą łyżką 3 jajka i 220g cukru trzcinowego.Wlej do masy rozpuszczoną czekoladę z masłem i dodaj białą czekoladę,miód,mąkę,proszek do pieczenia i sól.Wszystko mieszaj łyżką stołową.Gotową masę przelej do formy.
Włóż o rozgrzanego piekarnika o temp.170`C.Piecz 30 min,a następnie piecz następne 15min lub dopóki ciasto zrobi się miękkie w środku przykryte folią aluminiową.
To tyle na dziś
SK roch99

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz