poniedziałek, 7 maja 2012

Przepis na bananowo-kokosowe muffiny

- 240 g mąki
- 90 g cukru
- 70 g wiórków kokosowych
- 1 dojrzały banan
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 125 ml mleka kokosowego
- szczypta soli
+ foremki do babeczek

Uwaga! Ciasto wyrabiamy w dwóch miskach.

W jednej mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i sól.
W drugiej rozgnieść banana i wymieszać z jajkiem, olejem, mlekiem kokosowym i cukrem na puszystą masę.
Ostrożnie i powoli łączymy zawartości obu misek.
Ciasto przekładamy do foremek, pieczemy około 20-25 minut w temperatorzu 160 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy muffiny na 5 minut do ostudzenia.
Zostawić do całkowitego wystygnięcia.
Smacznego!
ZSK Miskab10

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz