czwartek, 17 maja 2012

Przepis na spaghetti z tuńczykiem

- 20 dag spaghetti (nie wiem o co chodzi, tak było w przepisie)- 4 pomidory
- puszka tuńczyka naturalnego lub w oleju (odlać olej)
- 6 ząbków czosnku
- 2 cebule
- bazylia
- oregano
- pieprz
- sól
- łyżeczka cukru
- starty parmezan


Zeszklić na oleju pokrojony czosnek i cebule. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Dodać do cebuli, dusić razem na małym ogniu, mieszając. Gdy sos stanie się jednolitą masą, dodać kawałki tuńczyka. Przyprawić bazylią, oregano, pieprzem, solą i cukrem (!). Ugotować makaron al dente (nie za miękki). Polać sosem, posypać bazylią i parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz